Saina, Niu Sila ua tautino e tetee atu i faamai o lafumanu

wps_doc_0

O le fonotaga muamua a Saina ma Niu Sila mo le puleaina o ma'i susu sa faia i Beijing.

O le uluai fonotaga a Saina ma Niu Sila mo le puleaina o faamai susu sa faia i le Aso Toonai i Beijing, ma le faamoemoe e faamalosia le galulue soosootauau i le tetee atu i faamai tetele o manu.

Na ta‘ua e Li Haihang, o se ofisa o le Matagaluega o Galuega Faava-o-malo a le Matagaluega o Faatoaga ma Nuu i tua, o le tausaga nei e atoa i ai le 50 tausaga o sootaga faa-malo a Saina ma Niu Sila.

O le galulue faʻatasi a le va o malo i vaega eseese ua ausia taunuʻuga faʻafetai, ma o le galulue faʻatasi i le faʻatoʻaga ua avea ma faʻailoga, o le tala lea a Li.

E ala i taumafaiga soofaatasi, ua ausia ai e itu e lua ni tulaga mataʻina manumalo-manumalo ausia i le pisinisi o susu, fale totōina, alamanuia solofanua, tekinolosi faʻatoʻaga, faʻatoʻaga manu, faigafaiva ma fefaʻatauaʻiga o mea taufaatoaga, o lana tala lea e ala i se fesoʻotaʻiga vitio.

O le fono o se tasi lea o faʻaaliga manino o le galulue faʻatasi o loʻo taʻua i luga ma o tagata atamamai mai atunuʻu e lua e tatau ona faʻaauau pea ona saofagā i le umi ma le maualuga o le galulue faʻatasi i le va o Saina ma Niu Sila i le tulaga o faʻatoʻaga, na ia faaopoopo mai ai.

O Ia Ying;Konesula Sili a Saina i Kalaiesetete, Niu Sila;Fai mai o le atina’eina o tulaga o le soifuaga o tagata i Saina, ua fa’atupula’ia ai le manaoga mo oloa susu i totonu o le atunu’u, ma maua ai le malosi fou mo le atina’eina o pisinisi fa’atoaga ma oloa tau susu.

O le mea lea, o le puleaina o faʻamaʻi susu e taua tele i le puipuia o le saogalemu o faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga manu, saogalemu o meaʻai ma le saogalemu o manu i Saina, o lana tala lea e ala i se fesoʻotaʻiga vitio.

I le avea ai o se atunuu ua alualu i luma le atinaʻeina o faʻatoʻaga ma faʻatoaga manu, ua faʻataunuʻuina e Niu Sila le puleaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, ina ia mafai ai e Saina ona aʻoaʻoina mai le tomai o Niu Sila i lea vaega, o lana tala lea.

O le galulue faʻatasi i le faʻamaʻi faʻamaʻi tusi e mafai ona fesoasoani ia Saina e pulea ia faʻamaʻi ma faʻalauteleina le faʻamalosia o le malosi o le atunuʻu ma faʻalauteleina le galulue faʻatasi i le va o atunuu e lua, o lana faʻaopoopo mai lea.

O Zhou Degang, sui faatonu o le Beijing Animal Disease Prevention and Control Center, fai mai o lenei fonotaga aʻoaʻoga na fesoʻotaʻi ai se malamalamaga o le atinaʻe gafataulimaina i le pisinisi susu i le va o Saina ma Niu Sila ma faʻamalosia le galulue faʻatasi mo le soifua maloloina o manu ma fefaʻatauaʻiga i oloa manu, faʻapea foi e pei o lafumanu.

O He Cheng, polofesa i le China Agricultural University's College of Veterinary Medicine, China-ASEAN Innovative Academy for Major Animal Disease Control, na talimalo i le polokalame aʻoaʻoga.Na faasoa mai e le au popoto mai atunuu e lua ni manatu i le tele o mataupu, e aofia ai le tafiesea o le brucellosis o povi i Niu Sila, le puleaina o le mastitis i faatoaga susu i Niu Sila, o le pulea o faiga o le tulai mai o gasegase faigata ma le lavelave o pisinisi susu i nuu i tua o Beijing.


Taimi meli: Mati-28-2023